Groenenorn.nl

Maak je PvB

Welkom in de ontwikkelruimte van Groen Proeven. U kunt hier uw eigen PvB's ontwikkelen. 'Groen Proeven' heeft templates gemaakt voor de ontwikkeling van PvB's. Een template is eigenlijk een 'niet ingevulde PvB', waarbij u zelf een aantal keuzes maakt en onder meer de praktijksituatie beschrijft. Na het invullen heeft u een mooi vormgegeven PvB waarmee u direct aan de slag kunt! Hier vindt u een stappenplan om te komen tot een goed opgebouwde PvB.

Binnen Groen Proeven zijn de afgelopen jaren verschillende keuzes gemaakt bij de opzet van de PvB die u terug ziet in de template. Voor meer achtergrondinformatie daarover verwijzen wij naar het document 'Algemene instructie voor docenten' (PDF).

Hieronder kunt u de templates voor het ontwikkelen van PvB's voor alle contextvelden downloaden. Wij onderscheiden daarbij een docentenversie en leerlingversies voor de 3 leerwegen (BB, KB en GL). De templates zijn afgestemd op het nieuwe examenprogramma Groen.

Kies hieronder de template en de versie die u wilt ontwikkelen.
Plant & Productie Docentenversie Leerling BB Leerling KB Leerling GL
Ontwerp & Creatie Docentenversie Leerling BB Leerling KB Leerling GL
Leefomgeving & Recreatie Docentenversie Leerling BB Leerling KB Leerling GL
Voeding & Gezondheid Docentenversie Leerling BB Leerling KB Leerling GL
Dier & Zorg Docentenversie Leerling BB Leerling KB Leerling GL

Filmpjes

Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes!
Groen Proeven
arrangementen
Maak je eigen PvB
Groen Proeven & OGW