Groenenorn.nl

Nieuwsarchief

Het project Groen Proeven had een looptijd van 2010 - 2013. Hieronder vindt u de nieuwsberichten die in deze periode zijn verschenen.

Artikel delen:

Pilots Groen Proeven - OGW van start

Dit schooljaar gaan 20 vmbo locaties van 9 AOC’s aan de slag als Groen Proeven – OGW pilot. In dit project maken we de verbinding tussen de inzichten en producten die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld rond opbrengstgericht werken (o.a. vanuit het project OGW o.l.v. Juliette Vermaas) en de ervaringen binnen het project Groen Proeven rond de versterking van het schoolexamen beroepsgericht.  
 
Alle 19 locaties nemen deel met een team; een teamleider en minimaal 2 praktijkdocenten. Dit maakt dat het werken aan OGW binnen de praktijkvakken een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt. Onder leiding van Judith Gulikers en Wilma Bredewold leren de teams de Groen Proeven PvB’s doelgericht inzetten in de ontwikkeling van de leerling ter voorbereiding op het CSPE; het MBO; en/of hun maatschappelijke doelen.
 
Samen ontdekken we de rijkheid van de GP PvB’s en analyseren we de PvB’s kritisch op het niveau van de klas, individuele leerlingen, de lesinhoud en –vorm en het eigen handelen als docent. Op basis hiervan komen de teams tot concrete acties. De ontwikkelde instrumenten in de ‘GP-OGW gereedschapskist’ bieden hierbij concrete ondersteuning.
 
Nieuwsgierig? Kijk even op de GP-OGW site. Hier vindt u alle presentaties en instrumenten zoals tot nu toe gebruikt op de startdagen. De eerste reactie van de deelnemers op de startdagen waren positief; 'GP-OGW is duidelijk neergezet en met de gereedschapskist kunnen we morgen aan de slag!'. 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Filmpjes

Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes!
Groen Proeven
arrangementen
Maak je eigen PvB
Groen Proeven & OGW