Groenenorn.nl

Nieuwsarchief

Het project Groen Proeven had een looptijd van 2010 - 2013. Hieronder vindt u de nieuwsberichten die in deze periode zijn verschenen.

Artikel delen:

Succesvolle Doe Dag met introductie van de piramide!

Op 18 maart vond de Groen Proeven DOE dag op de Eemlandhoeve in Bunsschoten. Het was een erg geslaagde dag. Mooi weer, een inspirerende groene locatie, goede gesprekken, nieuwe inzichten en betrokken docenten. En dat alles omlijst door 'eigen' vmbo leerlingen die in de praktijk lieten zien wat je met Groen Proeven kunt. Inspiratie en motivatie om (verder) aan het werk te gaan met de Groen Proeven PvB’s en met competentiegericht vmbo groen.

Op de Groen Proeven website staan de presentaties zoals gegeven tijdens de diverse workshops op 18 maart (onder 'nieuws').  In het vakblad Groen Onderwijs verschijnt een impressie van de DOE dag. Op de website groenonderwijs.nl staat een voorproefje. 
 
Piramide
Op de DOE dag is ook de 'Groen Proeven piramide' geintroduceerd. Deze piramide is gebaseerd op de piramide van Miller (1990). Beroepsgericht onderwijs richt zich op vier lagen van ontwikkeling. WETEN en TOEPASSEN vormen de basis. Of iemand competent is  wordt pas zichtbaar bij het LATEN ZIEN en DOEN in de complexe praktijk, zonder daarbij de eerste twee lagen uit het oog te verliezen. Door ook te LATEN ZIEN en DOEN, worden leerlingen écht voorbereid op hun toekomstige beroepspraktijk. Op de piramide zijn deze principes vertaald naar het gedrag van leerlingen, docenten en de eisen aan de leeromgeving.
Voor alle AOC’s en de VBG zijn max. 100 exemplaren gratis beschikbaar. U kunt ze bestellen bij Eugenie Kroon, met vermelding van het aantal exemplaren dat u wilt hebben en het adres waar ze naartoe gestuurd moeten worden.
 
 
 
 
 
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Filmpjes

Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes!
Groen Proeven
arrangementen
Maak je eigen PvB
Groen Proeven & OGW