Groenenorn.nl

Nieuwsarchief

Het project Groen Proeven had een looptijd van 2010 - 2013. Hieronder vindt u de nieuwsberichten die in deze periode zijn verschenen.

Artikel delen:

Vernieuwde Proeven van Bekwaamheid vmbo-groen (Groen Proeven) online

De Groen Proeven van bekwaamheid (PvB’s) zijn niet meer weg te denken uit het vmbo-groen. De geactualiseerde versies van de Groen Proeven PvB’s zijn nu allemaal te vinden op www.groenproeven.nl. De geactualiseerde PvB’s vervangen de eerdere versies en voldoen aan de laatste kwaliteitscriteria. In totaal betreft het 37 PvB’s voor 6 contextvelden: plant & productie, ontwerp & creatie, leefomgeving & recreatie, voeding & gezondheid, dier & zorg en groenbreed. 
 
Van elk PvB is een docentenversie en zijn leerlingversies (op alle niveaus) beschikbaar. Ook vindt u op de site de digitale versie van ‘Een algemene instructie voor docenten’; een beknopte weergave van de essentie van de vernieuwde PvB’s.
 
De PvB’s van Groen Proeven zijn ontwikkeld tijdens het project Groen Proeven, waarvan de projectfase nu is afgesloten.  Het project Groen Proeven ontwikkelde kwalitatief goede competentiegerichte schoolexamens voor het vmbo groen. De PvB’s dagen de vmbo leerling uit te laten zien wat hij of zij werkelijk in huis heeft. Dat hij of zij competent is: ‘Ik kan iets en ik weet waarom’. Bijna alle AOC’s maken inmiddels gebruik van deze schoolexamens.
 
Meer informatie bij: Wilma Bredewold (06 54245534 of info@groenproeven.nl).
 
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Filmpjes

Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes! Bekijk de Groen Proeven filmpjes!
Groen Proeven
arrangementen
Maak je eigen PvB
Groen Proeven & OGW